2023 Ramazan Bayramı Mesajı

2023 Ramazan Bayramı Mesajı

Alemlerin rabbi olan Allah’a sonsuz hamdu senalar olsun. O’nun kulu ve elçisi olan alemlere rahmet Hz. Muhammed’e, âline ve ashabına salât ve selâm olsun.

Şanı yüce rabbimiz insanı kendisine kulluk etsin diye yaratmış ve hayatın her merhalesinde sınayıp imtihan edeceğini beyan etmiştir. Rabbimiz bazen kısarak bazen de vererek imtihan eder. Malumunuz olduğu gibi geçtiğimiz şubat ayında yaşanan deprem felaketinde kiminden yakınlarını alarak imtihan ettiği gibi kimine de herhangi bir kayıp vermeyerek imtihan etmektedir. Yüce Allah Bakara sûresinde şöyle buyurmaktadır: “And olsun biz sizi biraz korku, biraz açlık, biraz da mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltme ile imtihan edeceğiz. Sabredenleri müjdele!” (Bakara 155).

Allah’ın insana lütfettiği şu kısa hayat sürecinde kimi insanlar imtihanı başarı ile tamamlayıp salihler zürmesinde olurken kimileri ise maalesef başarılı olamayıp şakilerin arasında yer aldı. Bütün bu imtihan süresince mevcut yaşayan kullar olarak mübarek üç ayları geride bıraktık. Bu aylar içerisinde rahmet ve bereketin en çok hissedildiği Ramazan ayı da sona erdi. Salih kullar amel defterlerini bu aylar içerisinde doldurdular hatta kimileri kadir gecesini ihya etme bahtiyarlığına erişti. Şimdi ise rabbimizin lütfu ile hepimiz bayram edip sevineceğiz.

Bayramda özellikle yetim, yoksul ve afetzedelerin gözetilmesi ve hep birlikte dayanışma içerisinde sevinçli bir bayram geçirebilmeleri sağlanmalıdır. Akrabalar, yaşlılar, aile büyükleri, salih ve âlim insanlar ziyaret edilmelidir. Yine dargınlık ve kırgınlıklar giderilmeli varsa haklar helallik dilenmeli ziyaretler vesilesi ile bağlar güçlendirilmelidir.

Yarın (Cuma) bayramı hep beraber idrak edeceğiz. Ramazan ayına has olan fitre ibadeti de bayram namazıyla beraber son bulacak. Fitresini vermeyenlerin bayram namazından önce sahiplerine ulaştırması müstehaptır.

Bu vesile ile bütün kardeşlerimizin Ramazan Bayramı’nı en kalbi duygularla tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz.

Check Also

2024 Kurban Bayramı Mesajı

Hz. İbrahim’den (aleyhisselâm) bize miras kalan ulvi bir ibadet olan ve İslam’ın şiarlarından sayılan Kurban; …